sâmbătă, 28 decembrie 2013

Tort cu trei straturi de ciocolata

Alooo-aha,-Ha!Ciocolataaaaa!:))

De Craciun fii mai darnic,fii mai bun,  fii tu Mos Craciun-asa ca am fost si am facut un tort cu trei straturi de cioco:)) - am luat reteta de aici, http://www.goodfood.ro/reteta/tort-triplu-de-ciocolata-453.html dar am modificat-o putin;

In loc de migdale pentru blat, am folosit 130 gr nuca,macinata si prajita;


 Am batut cele 4 albuse spuma,cu zahar si apoi am pus nucile inauntru si am pus si esenta de rom




Hartia de copt, si tava rotunda - am copt blatul la foc tare,..aprox. 15 -20 min. (l-am verificat cu degetul sa vad daca e gata:))) si m-am "prajit" de cateva ori:))



Am facut prima tura de crema, din ciocolata cu lapte - eu am luat Milka,-cioco cu lapte si Alune;
In loc de smantana lichida, la toate mouse-urile am folosit frisca si pt topit,iar in rest pentru amestecarea cremelor, 100 ml frisca;

In crema cu ciocolata de lapte si alune am pus putina esenta de rom;
Sa nu uitati de gelatina din fiecare crema + dupa fiecare strat de crema, tortul se da la frigider 10 minute sa se inchege putin,ca sa nu se amestece cremele intre ele;


Pentru crema ce ciocolata alba am folosit tot 100 ml frisca, pentru amestecat cu ciocolata topita;
In reteta scrie 300 ml, dar pt. gustul meu, 100 ml a fost destul;

In crema de ciocolata alba am pus putina esenta de vanilie



2 straturi :))yammy (blatul a fost putin sfarmicios, dar a iesit ff bun)


In crema de ciocolata neagra Nu am pus esenta de rom, pentru ca am pus in cea de cioco cu lapte si alune -am vrut sa se diferentieze gusturile,asa ca,....crema de cioco neagra (72% cacao) ,..chiar a fost de cioco neagra :)

 Inca nefinisat:))
 Yammy!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu