duminică, 22 septembrie 2013

Verde.,..Fasole Verde:)

Ce-ati papat azi??

Pentru ca eu am facut fasole verde:Buuuuunaaaa!:)))

Jumatate de kg de fasole verde,-care e de fapt galbena:))

3 rosii

Ulei

O ceapa mare

O lingurita de boia dulce /sau iute (dar atunci nu mai punem chilli)

Condimente:vegeta,piper,praf de chilli

Costita afumata: 200-250 grame

Am curatat fasolea si am taiat-o cat am vrut sa fie de mare;
Uleiul se pune in cratita,apoi fasolea,cu ceapa tocata marunt si condimentele+boiaua;
Se lasa pe foc incet 3-4 minute si se amesteca sa nu se prinda;


 Ceapa am maruntit-o cu tocatorul electric, ca sa se faca mai pasta - pentru ca nu imi place sa simt bucati mari prin fasole





Rosiile le-am taiat bucati - nu mi-a dat in gand sa le fi pus intregi in apa fiarta, ca apoi sa le decojesc mai usor si sa le dau drumu" in fasole gata decojite


Le-am pus peste fasole

Si am lasat totul la inabusit -sau innabusit:)) vreo 10-12 minute, ca sa se inmoaie fasolea.Mestecam din cand in cand, sa nu se prinda;


Taiem costita,bucati


O punem peste fasole,si mai lasam pe foc 2-3 minute;


Dupa ce am lasat si costita puntin la dinstuit cu fasolea (si toate cele de dinainte:))),punem 2-3 cani mari de apa, si lasam sa fiarba, pana scade si se face un sos:);
Lasam intai sa fiarba la foc mic 15 minute, apoi moderat, si amestecam din cand in cand, sa nu se prinda;


Asa trebuie sa arate cand e gata:)



Si ce buuna a iesit!!! Ca acum burtica e plina de ea:)))




Un comentariu: