vineri, 31 mai 2013

Apple Fun!

Dar ce-avem noi aici!:) - O reteta de tort de mere,care intr-o ora e gata - de savurat, normal:)

1 kg mere
7 oua
14 linguri de zahar
8 linguri ("rase") de faina
gem de caise  (sau dulceata de caise)
50 g unt
1 plic praf de copt

Incalzim cuptorul,apoi ungem o tava cu cele 50 g unt.
Se curata merele de coaja,se taie in doua si se scobesc la mijloc,unde facem un mic loc pentru gem.
Asezam merele cu scobitura in sus si presaram 4 linguri de zahar deasupra.(la cuptor se va carameliza peste gemul de caise).
Dam merele la cuptor 15 minute.


Batem tare albusele de la cele 7 oua, si alternam cu cate o lingura de zahar pana la epuizarea celor 10.


Dupa ce am batut spuma cu zaharul foarte bine, adaugam pe rand galbenusele de la oua si mixam incontinuu.



Pe rand, adaugam incet cele 8 linguri de faina si amestecam incet ( ca altfel se va "lasa" compozitia si nu va mai creste cand o dam la cuptor) cu o lingura de lemn .

Adaugam praful de copt, il adaugam si pe ...Alex :)) (esenta de vanilie) si amestecam





Scoatem merele din cuptor si turnam compozitia peste

Nivelam usor compozitia in tava


Si o dam la cuptor pentru 45-50 minute


Asa ar trebui sa arate la scoaterea din cuptor :)



Cand e gata, se desprinde usor de pe marginea tavii si se intoarce tava invers pe un fund de lemn.Bucatile de mere trebuie sa fie intregi si caramelizate - Yummy!:)



*Tips & Tricks!: se mai poate servi cu budinca de vanilie deasupra, sau langa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu