joi, 30 mai 2013

X

Declar azi ziua Retetelor cu Dovlecei!:))
Nu prea estetic la aspect (dupa poza afisata:))) dar va asigur, foaaaarte delicios!

Deci:

1 dovlecel
150 gr.iaurt
ulei de masline
sare
condimente
usturoi
pesmet

Dovlecelul se taie in lung, baghete (nu foarte subtiri pentru ca se vor inmuia) apoi deasupra se presara sare si se lasa 10 minute.
Intre timp, incalzim cuptorul si facem un sos din iaurt,condimente si ulei de masline.
Baghetele de dovlecel se storc de apa pe un servet de bucatarie, se dau prin sosul de iaurt, apoi in pesmet.
Se aseaza in tava tapetata cu faina sau cu foaie de copt (de preferat),apoi se lasa la cuptor 15 minute ;
Dovleceii se pot servi cu sos de usturoi (usturoi frecat cu sare si ulei  + 1 lingurita de smantana)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu