vineri, 31 mai 2013

Fusecuri.Fursecuri sau Fur-Fusecuri:))

Fusecuri.Home-Made,of course.
Bine sunt bune si cele cumparate dar sunt cu E-uri.Cu E de la Efefant, ca asa te faci de la ele.Si dupa o sa te miri ca nu te mai ia nimeni de nevasta,mama-ti spune in fiecare wk-end ca te-ai ingrasat,cantarul iti va arata mereu cele 60 de kg, si n-o sa mai vrei in veci ca fursecurile sa aibe forma de inimioara.Nici macar pentru musafiri,clar?! ..

Sa revenim,...:))

1 kg faina (Baneasca e cea mai buna pt. mine)
250 g Rama pentru prajituri
250 g zahar (+ - ,dupa cat vrei sa fie de dulce)
3 oua intregi
2 galbenusuri
5 plicuri zahar vanilat
esenta de vanilie
60 g coaja de lamaie
1 varf de cutit de bicarbonat
zeama de lamaie pentru stins bicarbonatul

Se mixeaza intr-un bol  faina,cu zaharul.Pe rand, se pun ouale intregi,coaja de lamaie,plicurile de zahar vanilat,esenta de lamaie si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.
Se mixeaza apoi se pun pe rand cele 2 galbenusuri.
Se scoate aluatul din bol si se intinde cu sucitoarea pe masa tapetata cu faina.

Se intinde o foaie de aluat (nu foarte subtire - sa aibe grosimea de un deget de-al meu orizontal - n-o sa aveti degetul meu da" il puteti folosi pe-al vostru: cel ARATATOR,Normal! )apoi  se "taie" aluatul cu un pahar,sau se mai poate taia si cu diverse forme de prajituri.( aluatul se mai poate da prin masina de tocat carne, daca aceasta are accesorii de fusecuri)

Intr-o tava se pune o foaie de hartie (de preferabil de copt;dar cea de copt nu se va mai tapeta/unge cu nimic) care se unge cu putin ulei si asezam fusecurile.

Poza nu prea e calitativa dar sper sa ajute ca "orientare":)

 
 


Se mai pot umple cu gem daca ne chinuie rau talentul : 1 bucata simpla,1 cu gaurica la mijloc si uite-asa ce fancy arata si ai mai si muncit ca o p,.....ca de placere,normal, si toti prietenii tai vor crede ca le-ai cumparat :))

 
Mulajul care l-am dus la stomatologul meu pentru urmatorul implant dentar
...:)) Glumeam,of course:))
 


Asa arata cele date prin accesoriile/formele de fusecuri de la masina de carne





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu