joi, 30 mai 2013

Lemon Cupcakes!

Delicioase dar pline de calorii ( incerc sa alung gandul asta)

200 grame faina
1 plic praf de copt
1 praf sare
coaja de lamaie rasa
120 grame unt
130 grame zahar
3 oua
60 ml lapte
esenta de lamaie

Crema de lamaie

3 oua
80 ml zeama de lamaie
coaja de lamaie
150 grame zahar pudra
60 grame unt

Crema de lamaie:
Ouale,zaharul si sucul de lamaie se fierb pe baie de aburi pana se ingroasa,apoi se adauga coaja de lamaie si untul,dupa care se amesteca bine.Se lasa crema la racit.

Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade.Faina se amesteca cu praful de copt si coaja de lamaie.Untul si zaharul se amesteca cu mixerul.Se adauga pe rand ouale,amestecand continuu cu mixerul.Se adauga esenta de lamaie.
La final,se adauga amestecul de faina iar laptele se toarna incet.Se amesteca in continuare cu mixerul.
Compozitia se distribuie in formele de briose:)
Se lasa in cuptor nu mai mult de 10-12 minute (blatul se poate verifica, cu o scobitoare - cand nu se vede aluat lipit de betisor, inseamna ca briosa este gata);
Dupa ce sunt reci,briosele se umplu sau se orneaza cu crema de lamaie.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu