sâmbătă, 1 iunie 2013

Bile cu "Rom"

Cu Bile cu rom am reusit partial sa-mi ametesc intr-o zi,colegul de job - dar cel putin parea mai fericit si mai putin stresat dupa prioritizarea task-urilor pe ziua respectiva:))

Bile cu "rom" (sau "cum se face rom-ul visinata":)))

Ingredientele de baza : Visinele din VISINATA:)
600 g biscuiti  (folosesc tot timpul Petit Beurre)
250 g nuca macinata (putin prajita in cuptor inainte de macinare)
300 g zahar
50 g cacao (1 plic Dr.Oetker)
100 ml lapte
esenta de rom

Macinam biscuitii,ii amestecam cu nucile macinate si cu 250 g zahar.


Cacaua,laptele,esenta de rom, cu 50 g zahar se fierb pe foc,apoi se lasa la racit.

 

Dupa ce se raceste, crema se toarna putin cate putin peste biscuti si nuca si amestecam pana compozitia se face ca un aluat.

 
  
Asa trebuie sa arate aluatul.De regula se prinde de maini la framantare, asa ca din cand in cand se poate presara putin zahar,apoi framantam in continuare pana nu se mai lipeste.
 

 
Mda,...Visinele,....-ultima oara atat le-am tot "Gustat" ca era sa nu mai termin ce incepusem.
 

 
Din aluat se fac bile,iar la mijloc se pune cate O (singura) visina :)) - Una,da?:))


 
Apoi se pun pe o farfurie.Pentru un aspect mai placut, se pot da prin fulgi de nuca de cocos sau fulgi de migdale, + ca sa nu se prinda pe farfurie.Mie mi-au placut si fara - doar erau cu visine.Din Visinata:))



 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu